Inspiratie

Posted by Lienne, Woensdag 28 September 2016
Na lange tijd weer eens een tekening voor mezelf gemaakt.
Lekker op gevoel! 99% van deze tekening is zonder rationeel denken! Gewoon mijn hand volgen. Sterker nog, ik ben zelfs meerdere keren weg geweest met mijn gedachtes. Steeds weer kwam er een stukje bij en gebruikte ik kleuren en vormen die ik niet had verwacht. Ben al vaker bezig geweest met deze manier van tekenen. Heerlijk! Zou het bijna een vorm van meditatie kunnen noemen, haha.
tn_400x566gevoelstekening-0001.jpg

Wij vinden de natuur erg mooi, maar wij zijn zelf ook een deel van de natuur. Wij mensen kunnen zelf ook schoonheid creëren, als we maar ons eigen gevoel volgen.

Geen inspiratie? Artblok? Gooi het perfecte beeld in je hoofd weg, laat het beeld gewoon op papier groeien en ontstaan, hou alleen het gevoel vast wat je wil bereiken en welke richting je op wil gaan. Dan zal het zelfs mooier worden dan in je hoofd.
Dit kun je ook mooi toepassen op het echte leven, hihi.

-edit-
Vooruit, nog eentje dan!
tn_400x567potloodslangen-0001.jpg

Reacties

Ron 
Toen ik dat vroeger deed (dat is alweer zo'n 10 jaar terug...) eindigde ik altijd met scherpe, dikke lijnen en aggressieve fantasiebeesten op het papier. Ik weet niet of dat iets over mij zegt, misschien een fase.

Bij jouw tekening vloeit het echt, alsof de wind met de lijnen speelt. Bloemen, harten, vissen, klokjes, muzieknoten...Het voelt veel kalmer aan dan mijn hersenspinsels. Ben een beetje jaloers op jouw rust van geest.

Lienne 
Dankje Ron!
Haha, ik vind het fantastisch om tekeningen (en andere kunstwerken) van andere mensen te zien, dat laat zoveel zien over iemands persoonlijkheid. Misschien zat er toen wel frustratie in je haha.

Als ik teken kan ik inderdaad heel erg tot rust komen, maar daarbuiten kan het ook best wel stekelig en aggressief zijn in mijn hoofd.

Ron 
Misschien moet ik ook weer eens iets creatiefs oppakken, mijzelf kennende wordt dat waarschijnlijk het schrijven van fictie.

De tekening met slangen is ook gaaf, duurde even voordat ik het zwangere figuur zag (was afgeleid door die pluizige egel, schattig!).

Heb je ooit geprobeerd een sigil te maken? Het is toveren voor creatieve mensen.  Bedenk een positieve zin (bijvoorbeeld: "Mijn aanwezigheid brengt geluk"). Je haalt alle klinkers eruit en gebruikt de vormen van de medeklinkers om een symbool te maken waar je op kan mediteren. (Door het te tekenen op een uitgebreide wijze, bijvoorbeeld.)

Lienne 
Verhalen verzinnen is zeker ook erg leuk.

Nooit gehoord van sigil, maar het klinkt wel heel interessant!

Reageer!

Naam:
Homepage:
[+] normaal
:)
:P
:s
:D
;)
:(
^_^
:((