Eerste verhaal af

Woensdag 28 Augustus 2013
verhaalaf.png
Zo, hehe! Na vele weken werken aan 24 pagina's zit het erop! Nouja, ik moet waarschijnlijk nog een hoop fouten herstellen nadat ik het heb laten controleren...
Nu op naar de andere korte verhalen. Hopelijk zijn deze korter, haha! Ik ben het wel van plan in ieder geval!

Oja, toen ik het verhaal aan het schrijven/schetsen was, kwam ik erachter dat ik Kapitein Regenboog aan het vergeten was! Best stom want hij is de waker van het universum. Maar hij zit er nu in en vervult alsnog zijn rol.

Nieuw kleurboek!

Donderdag 15 Augustus 2013
Ik heb een nieuw kinderkleurboek gemaakt voor Dataware! Dit keer met als thema knuffelbeesten!

Net als de vorige kan je ze inkleuren met een speciaal programma. En er is ook nog een leuk muziekje bij. Voorbeeld:
cb22scr3.jpg

En hier kun je het proberen en kopen.

Ik ga waarschijnlijk meer tekenen voor dit bedrijf (wat anders dan een kleurboek), maar het hangt een beetje af van de verkoop. Het is leuk om te doen.

Grote mensen mogen ook spelen!

Zondag 11 Augustus 2013
Ik heb zelf nooit willen opgroeien. Ik vind het daarom soms ook moeilijk om volwassen te zijn, omdat ik dat eigenlijk niet wil! Als kind kan je uitkijken naar later omdat je dan vanalles wel mag wat je dan nog niet mag, maar als je groot bent mag je een heleboel leuke dingen niet meer. Skippyballen, springkussen, speeltuin...iedereen kijkt je raar aan als je dat doet. Daarom vind ik het ook zo fijn om Snoetje te spelen, omdat ik dat soort dingen dan wel mag!
Maar, weet je wat? Je komt niet in de gevangenis als je dat doet, je krijg ook geen boete. Je moet alleen wat durf hebben om toch wel te spelen! En spelen is leuk!

Een tijd geleden durfde ik eindelijk! Puur door wilskracht. Eerst voor waterloopballen. Ik vind die dingen super leuk, vroeger hadden we ze niet! Ik wilde al jaren heel graag ervaren hoe het zou zijn. Al lang fantaseerde ik erover om in een bubbel rond te lopen en nu bestaan ze! Geweldig! Ik heb dus gewoon het feit dat er alleen kinderen speelden genegeerd. Ik zat gelukkig onder het maximum gewicht en grootte. En er stond niks bij over leeftijd, dus ik mocht er gewoon in!
waterbalplezier.jpg
Ik vind het heerlijk om op deze manier soort van onkwetsbaar te zijn. Lekker de hele tijd vallen en rollen en klungelen en moe worden en weggeduwd worden door andere ballen...Ik zou het zo elke dag willen doen! En het is nog lekker sportief ook!

De moderne springkussens die aan de grond vastzitten vind ik ook erg leuk. Ik ben met mijn vriend naar een pretpark geweest waar ze die hadden. We hebben daar veel gespeeld in dat pretpark. Wij hadden plezier, terwijl we overal volwassenen alleen maar op bankjes en stoelen zagen zitten. Ik hoorde ook kinderen zeggen dat ze niet begrepen waarom ze dat deden en dat het ze heel saai leek.
springenlol.jpg
Ik hou van springen! Het was zo grappig om erop te staan en door iemand anders omhoog geschoten te worden. Ik was vroeger ook al dol op springkussens. Ik wilde er altijd in als ik er eentje zag!
Het grappige is dat nadat ik samen met mijn vriend een hoop lol had, dat we ook andere volwassenen (of tieners) daarop zagen, terwijl er daarvoor alleen kinderen op waren.
Zie je, spelen is leuk! Je bent er nooit te oud voor!

Dinogiraf.

Dinsdag 30 Juli 2013
Een heeeeeeeele tijd geleden vroeg iemand of hij (of zij?) mijn dinogiraf (dat filmpje staat bij mijn animaties) mocht gebruiken in een studentenfilm. Als oefening dus. Ik heb ja gezegd als er maar bij staat dat het ontwerp van mij komt. Nu heb ik uiteindelijk het resultaat mogen zien:


Ik vind het wel grappig om 1 van mijn vele karakters in 3D te zien. Ik heb zelf ook wel ooit een 3D filmpje gemaakt, maar ik ben zelf eigenlijk niet zo goed in 3D.

Nieuwe pagina

Donderdag 18 Juli 2013
Zo hehe! Na 2 dagen heb ik weer een nieuwe pagina af van het eerste verhaaltje!

tn_100x100licht2.png

Met mijn vorige strip deed ik ongeveer 1 dag over elke pagina, maar nu duurt het langer vanwege al die lichteffecten en die gedetailleerde achtergronden! Poeh hee. Maar, het resultaat mag er dan wel zijn. Er is meer om van te genieten straks!
Persoonlijk vind ik de verhaaltjes minder origineel en bijzonder dan Planeetjes 1, maar zoals mijn vriend heeft opgemerkt, ik ben wel vooruitgegaan in tekenen! Toch nog! Al dacht ik van niet. Mijn laatste animatie en andere tekeningen waren een goede oefening voor het maken van achtergronden!

Weetje, ik heb Planeetjes vooral bedacht omdat ik geen zin had om kamers, en huizen en straten enzo te tekenen! Want hele mensenlijke dingen tekenen...daar ben ik niet zo goed in. Mijn fantasie gebruiken vind ik veel leuker!!

Een plaatje

Dinsdag 16 Juli 2013
Eindelijk de eerste pagina van het eerste verhaal af! Het was wel veel werk, want met deze strip kleur ik op een andere manier dan de vorige! Ik moet namelijk voortdurend rekening houden met de aanwezige lichtbronnen, en ik gebruik ook veel meer donkere kleuren. Door een tip van mijn vriend heb ik ook de bolletjes op de wezens meer licht laten geven door de randjes een kleur te geven. Ik ben best tevreden over het resultaat, dus ik laat jullie meteen 1 van de plaatjes zien!

lichtbewoners-0002.png

Voor deze strip zal ik ook wat onderzoek moeten doen naar licht, vooral naar meerdere lichtbronnen. Met meerdere lichtbronnen heb je namelijk ook meerdere schaduwen! Ik heb het hier niet gebruikt, want dat leek me makkelijker. Maar het zou natuurlijk mooier zijn als ik dat wel deed.

Eerste verhaal compleet

Zondag 14 Juli 2013
Ik heb het eerste verhaaltje af! Nouja, alleen de ruwe schets en de verhaallijn en de kaders. Het moeilijkste gedeelte daarvan is achter me. Nu alleen nog uitwerken!
Ik weet nooit vantevoren hoe lang een verhaal gaat worden. Ik ben nu uitgekomen op 24 pagina's! Dat is best veel, voor een 'kort' verhaal. Ik zou zelfs een soort apart boekje kunnen maken als een soort spin-off. Maar de andere verhalen zullen korter zijn. Het leek me raar als ik die andere verhalen in een apart boek zou doen. Dat leek me oncompleet! Dus ik ga toch maar alle 6 verhalen in 1 boek doen. Mijn vorige strip heeft 66 pagina's! Dus er is nog ongeveer 2/3 ruimte, haha.

Introductiepagina

Maandag 8 Juli 2013
De eerste pagina is af! Ik vond het zelf niet zo boeiend om te tekenen (weinig fantasie, erg menselijk), maar het was nodig voor het verhaal. Later wordt het steeds interessanter!

tn_100x100intro1.png

-edit-
-pagina 2 is ook af! Maar het heeft spoilers van de eerste strip! Dus deze zal ik niet publiceren!

Planeetjes korte verhalen

Zondag 7 Juli 2013
Een tijdje geleden heb ik verteld dat ik ben begonnen met Planeetjes deel 2.
Helaas ben ik een beetje vastgelopen op het verhaal en heb ik het druk gehad met andere dingen!
Maar, om toch binnen een jaar een nieuwe strip af te hebben, heb ik bedacht dat ik gewoon een boekje tussendoor maak met korte verhalen!
Afgelopen woensdag had ik enorm veel inspiratie! Ik schreef gelijk 6 ideeën op (waarvan ik 1 idee compleet heb veranderd) en nu ben ik ze aan het uitwerken. Hoera, hoera! Ik kom er weer aan!
Dit gaat veel sneller af zijn denk ik, want de verhalen verzinnen is nu wat makkelijker, ik hoef weinig nieuwe karakters te ontwerpen en ik kan alles baseren op wat ik al heb. Met deel 2 zou ik weer een compleet nieuwe wereld moeten scheppen.

Maar, met een nieuwe strip komen altijd wel een paar nieuwe karakters (al zijn het achtergrondfiguren).
Hier is de eerste:
popje-0004.png
Ze is een pop en leeft op de knuffelplaneet. Ze is heel enthousiast, avontuurlijk en lief, en ze giegelt veel. Heel veel. En ze is bang in het donker.
Stiekem is ze ook een excuus om een clownachtig personage erin te stoppen. Al mijn karakters zijn een deel van mezelf. En ik had zo'n soort karakter nog niet. Haar persoonlijkheid lijkt wel veel op dat paarse stuiterbeest, met het verschil dat het stuiterbeest wat gekker is (gekke, bizarre ideeën) en het popje liever en avontuurlijker. Het stuiterbeest wil alleen maar spelen en hoeft niet per see nieuwe dingen te ontdekken.

4 collabs

Zondag 30 Juni 2013
Ik heb samen met 3 andere mensen van oekaki.nl een speciaal collabproject gedaan: Iedereen tekent namelijk elk een stap en met elke andere tekening een andere stap. Er waren 4 stappen (schets, lineart, kleurkeuze en schaduwen), dus ook 4 tekeningen!
Dit is het resultaat!
tn_100x100collabs.png
Ik ben trouwens Kyata.