Harige planeet pagina 3

Donderdag 24 Oktober 2013
Hoera, weer een pagina af die ik mag laten zien!
tn_100x100haar3.png

Één van de andere pagina's was best moeilijk om te maken. Want het was zo droevig! Ik voelde helemaal mee. En daardoor deed ik 4 dagen over een pagina, in plaats van 2! (hee, dat rijmt!)

Harige planeet test

Dinsdag 15 Oktober 2013
In de eerste Planeetjes heb ik de harige planeet best saai getekend (zie hier), met alleen maar grote witte haren en weinig diepte. Maar dat kwam ook omdat het nog de eerste pagina's waren en ik nog moest wennen/leren. Woei, meer 4 jaar geleden alweer! Ik heb ondertussen al beter leren tekenen!
Hier een poging tot verbetering.
harigeplaneet-0001.jpg

Ik ben nog niet echt blij hiermee (die krullen zijn niet echt mooi in compositie), maar dat komt vast wel goed wanneer ik het op papier ga tekenen.
Ontwerpen gaat sowieso beter op papier. Kleuren uitkiezen dan weer op de computer.

Nieuw wezens

Zondag 13 Oktober 2013
haarmonster.png
Je kan vast wel raden waar dit wezen woont.
Ik heb nu dus het laatste verhaal klaarliggen om getekend te worden!
Maar ik zal nog niet verklappen waar ik dit wezen voor zal gebruiken.
Oh, ik heb ook nog een heeeele hoop andere dingen te doen, dus het zal wel even duren voordat mijn strip echt af is.

Tweede verhaal af!

Vrijdag 4 Oktober 2013
ZO. Dat duurde langer dan gehoopt. Dat kwam vooral doordat ik stiekem verslaafd was aan een spelletje! Maar nu is die verslaving weer voorbij, dus zal het hopelijk weer wat sneller gaan! Ik moet mezelf wat meer discipline leren.

Ik vind het wel maf dat ik de hoofdpersoon die ook in het eerste boek ook voorkomt, eerst best lelijk en mislukt vond. Maar nu, met een paar aanpassingen, een persoonlijkheid erbij en een probleem waar ik mezelf in terug kan vinden ben ik hem een stuk leuker gaan vinden en heb hem ook met plezier getekend! Zijn zwakke uiterlijk past nu goed bij het personage.

Toch blijft de haarslaper 1 van mijn favorieten. Als ik een personage uit de strip zou kiezen die het best bij me past is het wel de kleine haarslaper. Nouja, zoals ik ben in het echte leven. Ik voel me in het echte leven ook klein, ik ben ook heel verlegen en snel bang/zenuwachtig, maar ik vind het ook leuk om op mijn eigen manier een beetje grappig te doen. Zonder woorden. Ook leuk om te weten dat de meeste lezers dit personage ook het leukste vinden!

Maar, als ik zou kiezen voor een personage die het best bij de persoon past die ik zou willen zijn is het Snoetje, haha! Dat is ook 1 van de redenen waarom ik haar heb uitgevonden.

Het volgende verhaal zal weer plaats gaan vinden op de harige planeet, joepie! Eerst maar eens de humoristische ruimtebabies afmaken!

Blunder

Woensdag 2 Oktober 2013
Oh, oh!
Ik heb een grote fout gemaakt! Ik heb een belangrijk personage vervangen door een bijfiguur! Dat is heel dom! Gelukkig is het maar 1 pagina, maar het is wel een hoop gepruts om het weer goed te krijgen. Tja, zoiets kan dus gebeuren als je al heel lang bezig bent. Dan wordt het een sleur en let je niet meer goed op! Oepsie!

Schuifpuzzels

Zondag 22 September 2013
Als je van schuifpuzzels houdt, dan kan ik je nu blij maken!
Ik heb namelijk van een aantal van mijn oekakies een schuifpuzzel gemaakt! (weer iets nieuws van die site).
Ze zijn ook op verschillende moeilijkheidsgraden.

Hier zijn ze:
Grote tong
clowns
kusje in de wolken
onderwereld
kussentunnel
abstract

Er staat ook een linkje onder de tekeningen zelf.

Running gag

Dinsdag 17 September 2013
"Een running gag is een grap, grappige handeling of grappige gebeurtenis in bijvoorbeeld een film, boek of televisieserie die telkens terugkomt, en vaak juist door die herhaling grappig wordt."

Al ben ik nog lang niet klaar met verhaal 2, toch begon ik al te schetsen voor het derde verhaaltje. Alleen wist ik niet precies hoe ik wilde beginnen. Wel hoe het einde van de eerste pagina eruit moest zien. Zo maakte ik 2 verschillende beginnetjes.
Ik liet hem aan mijn vriend zien en toen moest hij lachen. Hij vond ze allebei leuk en zei dat ik er een running gag van moest maken! Nou, dat vond ik ook een leuk idee! Ik wist namelijk niet echt hoe het verhaal verder moest gaan en ik wil graag meer humor gebruiken. Maakt het ook gelijk makkelijker voor mezelf. Wel jammer dat ik bepaalde ideeën hier niet in kan verwerken, maar dat bewaar ik wel voor het echte vervolg van Planeetjes 1!

Hier is alvast 1 van de 4 (ik heb meer ideeën, maar die passen niet in hetzelfde boekje):
tn_146x200gag1.png

Nog een eerste pagina

Woensdag 4 September 2013
Hopla! Die is weer af. De eerste pagina van verhaal 2, over de spelletjesplaneet!
Deze zal 11 pagina's zijn.

tn_200x275spel1.png

Wezens van de spelletjesplaneet

Dinsdag 3 September 2013
Het volgende verhaal gaat over de spelletjesplaneet, en ook daar had ik nieuwe wezens voor moeten ontwerpen! Dus dat heb ik gedaan.
De hoofdpersoon wordt die in het midden bovenaan. Alle anderen zijn op basis van hem ontworpen.
Ik heb wel veel moeite gehad met het grootste wezen (linksonder) om de juiste kleuren te kiezen! Ik weet nog niet of ik helemaal tevreden ben over de kleuren. Oja, hij is natuurlijk een stuk groter in verhouding dan op dit plaatje.
spelletjesbewoners-0004.png

Verder zal ik het verhaal geheim houden, hihi!

roodharigendag

Maandag 2 September 2013
Ik was gister op roodharigendag! En nee, niet omdat ik rood haar heb, want dat heb ik (helaas niet). Maar omdat ik meedeed aan 1 van de activiteiten. Ik ben namelijk ingehuurd om portretten te tekenen!
Je ziet niet veel portretten in mijn portfolio hier, dat komt omdat ik ze niet fantasievol genoeg vind. En ik wil graag dat mijn tekenkunst bekend staat om mijn fantasie.

Ik kan prima portrettekenen digitaal in kleur, maar zwart wit op papier en in het echt was toch een stuk moeilijker! Ik moet toegeven dat ze niet allemaal leken. Stiekem schaam ik me een beetje dat ik me heb laten inhuren. Maar aan de andere kant, er zijn heel veel mensen die het niet kunnen.
Pas bij de 3e begon het pas echt te lukken! Helaas heb ik er maar 6 kunnen doen, want het was erg rustig!

Ik had een beetje een deja vu gevoel van de kunststripbeurs. Ik was namelijk in een gedeelte gestopt waar weinig mensen van wisten dat het bestond! Net zoals ik bij de kunststripbeurs in een hoekje werd gestopt. Dat was wel jammer.

Maar, het is weer een nieuwe ervaring geweest en ook leerzaam! Ik zat namelijk al een tijdje te denken dat ik weer eens portretten zou moeten oefenen, omdat ik niet zoveel verschillende gezichten kan tekenen. Toch, ik vind de stripbeurzen leuker. Dan kan ik tenminste mijn fantasie gebruiken en mijn strips laten zien.