Stripdagen Haarlem

Maandag 2 Juni 2014
Het was een succes! Veel verkocht (voor mijn doen) en mijn haarslaperknuffeltjes trokken erg veel aandacht!
Ook altijd leuk als er mensen zijn die boekje 2 ook kopen na het lezen van de eerste!
Er kwam ook iemand langs van de krant.

En mijn vriend kwam nog met een verrassing aanzetten:
gekkehaarslaper.png
Herken je hem? Deze tekening is gemaakt door Jeroen Funke in een van zijn boekjes.

Jammer dat ik er achteraf pas achter kwam dat een maker van Eefje Wentelteefje schuin achter me zat! Ik keek graag naar de filmpjes, ik heb ook een boekje van ze en ik had zelfs nog een interactieve theatervoorstelling gezien die erg grappig was.
Het leek me wel leuk om even contact te maken.

Ik heb ook meegedaan aan "Zichtbare Lijnen": ik heb op een etalageraam getekend. Helaas ben ik vergeten er een foto van te maken.

Nieuwe video van Snoetje

Zaterdag 24 Mei 2014
Mijn oude filmpje werd te eh, oud! Dus ik heb een nieuwe gemaakt:Daar zit ook nog 3 dagen animatiewerk in (ergens na 1:50), pfff.

Het verre Drachten

Maandag 19 Mei 2014
Afgelopen weekend ben ik dus naar de andere kant van het land gereisd om naar een stripbeurs te gaan.
Waarom ben ik zo gek om zover te reizen? Het was mooi weer en er waren niet veel bezoekers daarom, maar gelukkig was het niet helemaal voor niks! Ik heb weer wat verkocht, een verzamelaar wou zelfs de eerste EN de tweede druk van de eerste Planeetjes hebben! Nou, dat betekent dat als ik straks de tweede druk van Planeetjes 2 ook binnen heb die er ook bij moet leggen de volgende keer haha.
Het is ook altijd leuk om weer wat contact te hebben met mensen dan, want als striptekenaar ben je vaak alleen thuis.

Ik ben ook even Snoetje geweest. Helaas helaas niet op mijn verjaardag wat ik wel van plan was, er waren zoveel furries en zo weinig kinderen (en ze hadden allemaal een eigen beest haha), dus ik was bang dat ik overbodig zou zijn! Oeps! Gelukkig heb ik het deels op de tweede dag goedgemaakt. Ik vind het best grappig om met furries te spelen tijdens zo'n optreden. Zij praten ook niet dus we spreken dezelfde taal haha! Zouden ze het leuk vinden als ik vaker meedoe, al verkleed ik me niet als dier? Wie weet!

Goed, nu voorbereiden op Haarlem! Ik ben er beide dagen! Tot dan!

Nieuwe druk Planeetjes!

Vrijdag 11 April 2014
Goed nieuws iedereen!
Ik heb eindelijk eindelijk een betaalbare drukker gevonden voor mijn boekjes! Veel striptekenaars vertellen me dat "een goede drukker blabla" maar niemand vertelt me welke drukker dan goed is. Gelukkig heb ik er met een beetje zoekwerk eentje gevonden!

Wat betekent dat voor jullie?
Nou, Planeetjes Omnibus gaat waarschijnlijk in de winkels liggen (en voor een betaalbare prijs) en misschien het eerste deel ook nog! Super gaaf! Dus als een beurs te ver voor je is, of je houdt niet van internetbestellingen, dan kun je naar een stripwinkel in jouw buurt gaan!
Ik moet nog wel even kijken of dat plan doorgaat, maar ik denk het wel!
Ik heb nu ook een nieuwe lading van het eerste deel besteld.
De nieuwe boekjes zijn iets feller van kleur en dikker!
Ik ga met plezier de toekomst als iets bekendere striptekenares tegemoet, hihi.
De eerstvolgende beurs waar ik ben is in Drachten op 17 en 18 Mei.

Delft Fringe

Zaterdag 29 Maart 2014
-edit- ohnees, ik mag toch niet meedoen.
Nouja, misscien toch leuk dit filmpje te kijken:Filmpjes monteren en grapjes ermee uithalen vind ik leuk.

Signeersessie Leiden

Zondag 23 Maart 2014
Net zoals het vorige deel ben ik naar Leiden gegaan om in stripwinkel "Mevrouw Kern" te signeren!
Het zijn hele vriendelijke mensen, ze hebben zelf ook een aantal van mijn boekjes gekocht en ze zijn heel behulpzaam! Zo stond ik ook aangekondigd in de krant en komt mijn strip in de Koninklijke Bibliotheek! Leuk toch?

Er was ook een meisje bij die kwam kijken hoe ik zat te tekenen. Op een gegeven moment ging ze erover meepraten en denken (ik was dingen aan het ontwerpen voor deel 3). Dat vind ik altijd leuk, als ik mijn ideetjes direct vertel terwijl ik aan het denken ben en ik krijg er feedback op, ben ik meer geinspireerd!
Daar zijn leuke dingen uitgekomen, sommige helaas niet bruikbaar, andere wel! Ik vind vooral 1 idee heel leuk en origineel om te gebruiken. Dus wie weet zie je het straks terug in Planeetjes 3!
tn_200x148signeersessiekrabbels.png

Er kwam ook iemand langs om een foto te maken!
signeren.jpg

pixel animatiegekte!

Woensdag 19 Maart 2014
Een tijdje geleden begon ik op deviantfart (oke, het heet anders maar ik kan de naam niet uitspreken ) pixel animaties te posten en opdrachtwerk beschikbaar te maken.

En toen wilden ineens een heleboel mensen een geanimeerd pixel dingetje van mij! Ik ben nou al een aantal weken druk bezig voor iedereen avatars te maken.
Hier zijn een aantal:
handjeklap.gifnosebump.gifkusje.gifdit-figuur.gifgollyart.gifzik.gifluchtkusje.gif

Dit zijn allemaal personages ontworpen door anderen, ik heb ze alleen gepixeld en geanimeerd.

Tekst bij filmpjes

Dinsdag 18 Maart 2014
Ik vond het vroeger altijd leuk om gekke tekstjes te verzinnen bij foto's, of een spelletje waarbij de ander niks zegt en ik de gedachtes van die ander hardop vertel.
Nu heb ik even lol gehad met gifjes. Meer meer meer!
kusje-0001.gif
rugwarmer.gif
tumblr_mw7kwttgzp1qdpjaio1_500-0001.gif
catsareinsane-0001.gif

Stripdagen Gorinchem

Zondag 9 Maart 2014
Zo! Dat was weer lang geleden dat ik ben gaan signeren!
Ik heb ondanks dat het super rustig was vanwege het mooie weer (ik zat binnen) toch aardig wat boekjes verkocht! Ook van fans! Heel leuk, met het eerste deel wist ik natuurlijk niet of ze het wel leuk vonden. Als mensen die het eerste deel hebben ook mijn nieuwe strip kopen, geeft dat aan dat ze het leuk vonden.
Ik heb ook gelijk aan het echte echte vervolg gewerkt! Ik doe al 3 jaar erover om een goed verhaal te bedenken. Het is heel moeilijk om weer een groot en een net zo goed of zelfs beter verhaal te bedenken. Zeker omdat ik een heleboel personages in mijn strip heb! In plaats van 1 hoofdpersoon die allerlei avonturen beleeft. Ik heb in de loop der tijd ook allerlei hele interessante stukjes bedacht die nog in dat verhaal gepropt moeten worden. Lastig allemaal. Maar het komt er zeker! Ik heb ook een idee voor de strip die weer daarna komt haha!

Oja, ook weer geregeld dat ik in Breda mag staan! In ruil voor Snoetje spelen. Super leuk, dit jaar mag ik 2 keer op een stripbeurs gekkigheid uithalen.

Hang jezelf vol met haarslapers

Vrijdag 7 Maart 2014
Vorige keren dat ik haarslapers meenam naar de stripbeurs, legde ik ze gewoon neer op de tafel. Maar dan vallen ze steeds en kan je niet zo goed zien wat ze kunnen (namelijk de armpjes bewegen en ze ergens aan hangen). Dus, dan iets van een kapstok/kooi/ijzerdraad iets. Ik was eerst van plan zelf te maken, maar toen kwam ik mijn houten modelpop tegen. Die ik eigenlijk zelden gebruik. En het werkt! Dus ja, straks zit ik daar met een houten pop vol haarslapers, hihi!
haarslapermodel-0001.jpg

Misschien ook leuk om eens een workshop te geven. Die dingen zijn redelijk simpel te maken en makkelijk uit te leggen, dus ik denk dat dat wel mogelijk is! Als iemand dat leuk vindt met een groepje deze ophangbare knuffeltjes te maken, neem contact met me op!