Alweer een project erbij

Vrijdag 2 Januari 2009
Een tijdje geleden vertelde ik dat ik het plan had om een strip te maken. Het ontwerpen van de hoofdpersonen is af en het ruwe verhaal ook.
Helaas blijft het daar voorlopig bij want naast nog kleine projecten/ideetjes die ik heb verzonnen, ben ik ook begonnen met het ontwerpen van een breakout spel! Waarom? Nou, ik heb meerdere malen gedacht dat het leuk zou zijn een breakout spel te maken met hele andere ontwerpjes dan hoe het er normaal uit ziet. Mijn eigen fantasie gebruiken enzo. Jammer genoeg begreep ik niks van programmeren en had ook geen zin om het te leren. Maar, nu ik een vriend heb die kan programmeren voor spelletjes zie ik mijn kans! Ik weet niet of ik het af zal maken (ik hoop van wel), maar we zullen zien!

Ja, je mag me gerust gestoord noemen. Zoveel projecten tegelijk...pfoeh.

Edit: Hier is een mock-up die ik heb gemaakt.
breakoutmockup1-0001.png

Nocturna

Zaterdag 13 December 2008
Ik heb eindelijk de film Nocturna kunnen zien!
nocturna.jpg

Ik vind hem erg leuk! De achtergronden zijn heel mooi gemaakt, de animatie is ook mooi en de designs zijn het ook zeker waard!
Over de designs moet ik ook zeggen dat ik het zelf ook erg leuk gevonden zou hebben om ze te tekenen en animeren. Helaas, ik heb er niet aan meegewerkt, maar als ze ooit nog zo'n soort film maken, dan zou ik er heel graag aan willen meewerken!
Ik vind het verhaal ook best grappig. Het is zeker leuk om de wetenschap te negeren en daar zelf wat van te maken door achter sommige natuurwetten een verzonnen schepsel te zetten. Net zoals de vele verhalen over het ontstaan van de aarde. En in deze film kom je ook zulk soort dingen tegen.

De film is helaas niet te huur of makkelijk te vinden in de winkel, dus je kunt hem het beste bestellen op internet. Dat geld is zeker geen verspilling.

Tekenspel

Zaterdag 6 December 2008
Normaal post ik over projecten waar ik mee bezig ben of animatie gerelateerd, maar deze keer iets anders!
Ik heb namelijk een idee voor een soort tekenspel gekregen! Niet echt helemaal zelf bedacht, maar wel ergens anders van een spelletje gemaakt.

Wat is het?
Het is de bedoeling dat iedereen tekent naar de beschrijving die iemand geeft. Het resultaat zal dan heel komisch zijn omdat het niet is geworden wat het zou moeten worden.

Hier een voorbeeld van het resultaat en wat het moest worden:
6-12-2.jpg

Regels/tips

Voor de beschrijver:
Probeer iets te beschrijven wat redelijk makkelijk is te tekenen en is te herkennen. Niet teveel details of teveel vreemde onbeschrijfbare vormen.
Beschrijf alleen in vormen! Noem geen woorden zoals "lichaam" of "oor". Letters en cijfers of beschrijvingen als "een gebogen driehoek" mogen wel.
Probeer de beschrijving ook een beetje open te laten zodat er variatie in de resultaten kan ontstaan. Voorbeeld: "teken links een cirkel". Mensen weten dus niet precies waar en hoe groot het moet zijn.
Je kunt ook in een rare volgorde uitleggen voor nog meer verwarring.

Als je het juist een uitdaging vind om zo goed mogelijk te beschrijven kan dat natuurlijk ook! Het zal op deze manier meer een leerzaam spel worden. Het is maar waar je van houdt.

Voor de tekenaars:
Teken volgens de beschrijving maar corrigeer niets als je iets fout doet! Als je dat wel doet wordt het minder fout, dus minder grappig.
Probeer ook niet te klein te tekenen omdat er best wat details in kunnen zitten. Teken ook met een lichte kleur of in geval van op papier tekenen heel licht tekenen omdat de beschrijvingen meestal uit basisvormen bestaan.

Dit spel kun je niet alleen op papier doen, maar ook op internet op bijvoorbeeld een paintchat (tekenen en chatten met meerdere mensen) zoals iscribble(engels) of de senile paintchat(nederlands). Met opencanvas kun je ook met meerdere mensen tekenen.

Aanraders

Vrijdag 14 November 2008
Het is eens tijd om wat filmpjes van anderen te showen in de tijd dat ik niets te melden heb.
Veel plezier!
[Flash plug-in required]
[Flash plug-in required]
[Flash plug-in required]
[Flash plug-in required]

Klaar met het Droomwevers project

Donderdag 2 Oktober 2008
Jazeker, al mijn intro-animaties voor Stichting Culturele Droomwevers zijn nu af. Op het geluid van de tarbot na, wat nu nog een beetje onzeker is.
Je kunt de
Cobra, Ekster, Tarbot en Vlieg in ieder geval bekijken in mijn animatie album!

Omdat ik nu een aantal animaties erbij heb werd het wel weer eens tijd om mijn showreel te updaten. Hier is mijn vernieuwde showreel:
[Flash plug-in required]

Stripboek maken

Zondag 7 September 2008
Ik ben van plan een stripboek te maken. Ik heb een testpagina gemaakt om te kijken of ik ertoe in staat zou kunnen zijn. Zie hier:
tn_100x100strip-testpagina-0001.png
Ik denk dat ik het wel zou kunnen, aangezien ik in mijn middelbare schooltijd een hele serie stripboeken heb gemaakt en het mijn droom was om striptekenares te worden. Misschien alsnog?

Als ik het deze keer op een professionele manier aanpak, mijn best er voor doe en de tijd neem, zou het me best kunnen lukken. Als het goed is zal dit stripboek op internet te koop staan. Ook in engelse versie.

4mations

Dinsdag 26 Augustus 2008
Ik heb me aangemeld op www.4mations.tv
Een website waar je animaties en games kan uploaden en zelfs geld kan winnen. Dus ik dacht, laat ik het maar eens proberen. Jammer genoeg heb ik nog niks te uploaden wat waardig genoeg is en mag volgens de regels daar. Of dat ooit nog gaat gebeuren weet ik niet. Het is in ieder geval wel interessant.
4mations-0001.jpg

-edit- ik vind het een leuk site. Er staat elke dag wel een nieuwe animatie op en tot nu toe zijn de meesten wel leuk. Ik vraag me af hoe lang het duurt tot er games op te vinden zijn.

V van Vlieg

Donderdag 7 Augustus 2008
Ik mag mijn intro's die ik maak voor het project van Droomwevers op het internet vertonen. En dat zal ik dan ook zeker doen. Het filmpje van de vlieg is af Helaas heb ik momenteel weinig tijd om hard te werken aan de rest vanwege verhuizing. Ik heb ook het idee dat deze de beste van de 4 zal zijn.
Hier is de vlieg.

[Flash plug-in required]

Cintiq

Zaterdag 12 Juli 2008
Ik heb voor het eerst op een cintiq getekend!
cintiq21.jpg
Wat een fijn ding. Natuurlijk zitten er ook nadelen aan, maar het is het zeker waard als je professioneel aan het werk wilt en veel op de computer tekent. Ik zal eens de voordelen en nadelen op een rijtje proberen te zetten.

Voordelen:
-Het grootste voordeel is het feit dat je direct op het scherm tekent, zo voelt het net aan als gewoon op papier tekenen en je kunt lekker schetsen. Daar is dit ding ook voor gebouwd natuurlijk.
-Minder snel kans op RSI doordat je met je hele arm over het beeldscherm kan bewegen. Zeker als je veel schetst.
-Het beeldscherm is warm. In de zomer is dat niet fijn, maar in de winter wel!
-Net zoals met de overgang van de muis naar de wacom tablet, zullen je tekenvaardigheden vooruitgaan. Ik heb daar nog niet veel van gemerkt, maar ik weet zeker dat het zou kunnen komen.
-Je kunt je beeldscherm draaien. Handig voor mensen die normaal regelmatig hun papier draaien.


Nadelen:
-Grootste nadeel is dat dit een ontzettend duur apparaat is. Veel duurder dan een computer! Gelukkig is er ook een kleinere goedkopere versie, maar deze is ook best duur.
-Je kunt je toetsenbord niet zo snel op een plek kwijt waar je hem ook makkelijk erbij kan gebruiken voor sneltoetsen zoals ctrl+z. Of je kan niet zo snel iets anders gaan doen dan tekenen, daarvoor moet je je beeldscherm rechtop gaan zetten.
-Dit ding heeft een klein beetje vertraging. Dat betekent dat als je snel een lijn trekt, het een klein beetje vertraagd achter je pen aan komt.

Er zijn vast meer voordelen en nadelen, maar ik heb nog maar 1 keer met dit ding getekend, dus ben ik nog niet overal achter gekomen.

Droomwevers

Zondag 29 Juni 2008
Stichting culturele droomwevers heeft me gevraagd of ik korte tussenfilmpjes zou kunnen maken voor hun project. Het project bestaat uit verschillende cd's en dvd's die gaan over het alfabet van onder andere dieren. Zie www.droomwevers.nl voor meer informatie.
Dit is bedoeld voor kinderen, dus het lijkt me erg leuk om mee te doen. Zeker omdat ik denk dat ik het wel kan.
Mijn eerste 'opdracht'. Ik heb er zin in