Achtergronden

Maandag 18 Maart 2013
Ik ben aan de slag gegaan met de achtergronden voor mijn animatie, aangezien die het belangrijkste zijn.
Het is best lastig, het is voor het eerst dat ik echte achtergronden gebruik bij een animatie.
Ze moeten ook nog een beetje diepte geven (dus met meerdere lagen) en ruimte hebben voor extra bewegingen in de achtergrond.

Één was erg moeilijk: De kussentunnel (zoals 1 van mijn tekeningen). Ik wil namelijk mijn hoofdpersonage erin laten vallen, en dan haar langs de camera lopen waar ze vervolgens weer verdwijnt in de diepte van de tunnel. En dat terwijl de camera haar volgt.
Ik heb een techiek toegepast, door in 1 tekening de verte en het dichtbij te tekenen. Als een soort halve panorama:
kussentunnelvoorbeeld-0001.jpg

Een echte animatie

Vrijdag 15 Maart 2013
Eigenlijk heb ik nog nooit een echte animatie gemaakt! En dan bedoel ik met achtergronden, verschillende shots enzo! Wel met mijn klasgenoten, maar nog niet waar ik echt trots op ben. Daarom heb ik nu aan mijn kriebels toegegeven (al moet ik eigenlijk voorbereiden op mijn voorstelling ) en al een muziekje gevonden en een moving storyboard erbij gemaakt!
droomwereldscene.png
Wel heel ruw geschetst. Meestal ben alleen ik degene die ziet wat het voorstelt haha.
Ik ben benieuwd of het gaat lukken het heel filmisch te maken.
Ook wordt het eens tijd mijn eigen fantasie tot leven te wekken, anders dan via alleen tekeningen en strips en kleine gifjes!

Nieuw kostuumidee

Vrijdag 22 Februari 2013
Voor de missie van de week op oekaki.nl heb ik mezelf als superheld getekend:
superik.png
Ik vind het eigenlijk best leuk zo, denk dat ik voor Elf Fantasy Fair 2014 er een kostuum van ga maken. En andere gelegenheden ook, als ik weet waar.
Iemand een leuk idee?
Dan ben ik eens een keertje stoer haha.
Gaat wel moeilijk zijn!

Op tv

Donderdag 21 Februari 2013
Heb ik al verteld dat ik op tv kom?
Nee, nog niet!
Ik kom in een kinderprogramma als Snoetje! Maar ik noem ook de naam van deze site.
Elke dinsdag en woensdag in maart op RTV Dordrecht, overdag om 10 over het uur! In totaal 20 keer. Woaah!

De opnames waren leuk. Het aapje wat mijn interviewde kletste wel veel, dus ik heb zelf weinig gedaan haha. Het is me ook een beetje overvallen allemaal. Nouja. Toch goeie reclame en weer een nieuwe ervaring erbij! Ik hou van allerlei ervaringen!

Ik mag ook op Koninginnedag een voorstelling geven! Omdat het 30 minuten moet zijn werk ik samen met iemand, zij gaat de stem doen. Ik hoop dat het allemaal gaat lukken! (en doorgaat, vanwege de troonsverwisseling)

Ik ga ook meedoen met een menselijke digitale klok, haha! Als dat ook doorgaat tenminste.

Animatietutorials

Donderdag 10 Januari 2013
Ik heb weer een animatietutorial gemaakt! Twee zelfs! De vorige ben ik vergeten te posten!

kuikenskelet.png
Het gebruik van Skeletmodus in Animaki
idle14.gif
Een stilstaande animatie maken

Kerstmarkt Dordrecht 2012

Zondag 16 December 2012
Woaaaaaah. Dat waren 3 lange dagen! Ik heb zo lang opgetreden als Snoetje in mijn kerstoutfit! Gemiddeld 5 uur per dag! Op de grootste kerstmarkt van Nederland: Dordrecht. Ik voel me vereerd!    Superdruk! Met superveel mensen op de foto geweest, superveel blije mensen gezien ook en ik heb weer heel veel geleerd! Ik was elke dag heel moe voor ik begon, maar toen ik eenmaal begonnen was, was dat weg!
Ik bedenk me ook ineens dat het zo ongeveer een jaar geleden is dat ik begonnen ben!! En ik heb afgelopen dagen ook geleerd wat meer te durven. Ik pakte bijvoorbeeld (alleen volwassenen) zomaar iemand bij zijn/haar arm en ging ermee weglopen, of onder iemand's paraplu lopen toen het ging regenen. Daar moesten ze wel om lachen.    En heel veel random knuffels uitgedeeld haha. Ik heb wel goed opgelet of iemand dat wilde hoor, ik ben voorzichtig. En dat is gelukt.

Wel jammer dat ik pas vandaag een hele goede plek vond om lekker te klungelen (na heeel vaak erlangs lopen), maar het was heel leuk dat ze kwamen kijken en me probeerden te helpen hahaha. Iemand heeft er veel foto's van gemaakt. Hopelijk vind ik dat nog op het internet. Maar helaas nu iedereen gezichtenboek gebruikt zal het vinden moeilijk zijn, aangezien je daar niet naar berichten kan zoeken en ook niet via google geloof ik.
Maar ik heb wel overdag veel positieve reacties gekregen.

Oja, ik mocht ook een kerstgroet doen voor tv. Wat heel erg mislukte want mijn personage praat niet en ik ben niet zo goed met een videocamera erbij, dus ik deed maar wat. Ik ga dat niet straks op tv bekijken hoor.
optv-0001.jpg

Zo, en nu mijn benen rust gunnen en de lange zoektocht naar foto's beginnen.
Ik heb alvast een video gevonden (niet veel bijzonders):

Aliens en reïncarnatie

Donderdag 22 November 2012
Aliens
Aliens, je weet wel, die witte of groene slanke menselijke figuren. Dat zijn helemaal geen aliens. Dat zijn wij! Uit de toekomst!
Waarom?
Nou, zie je die grote hoofden? Dat is ons brein, nog verder geëvolueerd! En die grote donkere ogen komen omdat we steeds meer binnen zitten en 's nachts wakker zijn (verklaard ook de blanke huid), dus moeten we meer licht kunnen opvangen. Ook hebben wij door de duizenden jaren heen steeds minder haar, dus zullen we uiteindelijk kaal worden.
En het slappe dunne lichaam komt ook omdat we tegenwoordig weinig bewegen, dus hebben we minder spieren nodig.
En de groene huid zijn van mensen die fotonsyntese hebben geïmplanteerd, want dat kan later met de wetenschap, je genen veranderen!
Aliens zijn dus eigenlijk tijdreizigers uit de toekomst en de UFO is hun tijdsmachine!

Reïncarnatie
In zekere zin krijgt iedereen een nieuw leven na de dood, want alles is uit dezelfde deeltjes opgebouwd.
Eerst vallen we uit elkaar en worden we vieze beestjes en schimmels, dan planten, dan planteneters en dan uiteindelijk als je geluk hebt, weer een mens! Het proces van eten en dat eten omvormen naar een nieuw wezen duur wel even, dus als je weer een nieuw mens bent zul je in de verre toekomst zijn.

Animaki 2!

Maandag 12 November 2012
Ooh, helemaal vergeten. Animaki 2 is uit! Ik heb er al eerder over verteld: Het is een gratis animatieprogramma en ook nog online! 
Met de nieuwe versie heb je de skeletmodus waardoor het nog makkelijker wordt goeie animaties mee te maken.
screenshot-0002.png

Ik heb tijd gestoken om een hele ingewikkelde animatie ermee te maken, en dit is het resultaat:
ballet.gif

Ik ben op dit moment nog steeds 1 van de weinigen die het gebruikt, ik hoop dat jullie willen meedoen! Je kan het vinden op oekaki.nl, en hier is een demo: http://oekaki.nl/animakidemo.html

Heromon

Dinsdag 16 Oktober 2012
Het is inmiddels meer dan een jaar geleden dat ik ontzettend veel monsters heb ontworpen voor het spel Heromon. Ik vind het zonde om niet te laten zien waar ik trots op ben, dus hier alvast mijn favoriete ontwerpen!
Ik zal later nog meer plaatsen.
tn_500x282favheromon1-0003.png

Kleurplaatjes

Vrijdag 21 September 2012
Ik kreeg de opdracht op 50 simpele kleurplaten te maken. Hier zijn een paar:

06-0002.png
24-0003.png
47-0002.png

Niet veel bijzonders, maar wel leuk om even tussendoor te doen.

-edit-
Het digitale kleurboek is nu uit! Nieuwsgierig? hier kun je het uitproberen en kopen!