Ideeën

Maandag 24 Juni 2013
Ik heb zoveel ideeën! Er is nog zoveel wat ik wil maken en uitvoeren! Ik heb een kloon nodig haha!
Ik zal maar eens een lijstje maken:

acts
-Met veel dozen. Alsof doen dat het allerlei verschillende dingen zijn. Ook een kasteel. Of rondlopen in een dozentrein/bus/boot en dat kinderen kunnen meelopen en mee alsof doen!
-Met veel geluidseffecten. Ik vind het heel leuk om een filmpje grappig te maken door de geluidseffecten. Wil ik ook in het echt!
-Pop. Ik ben een pop die tot leven komt en probeert op te staan. Veel vallen, gestuntel enzo!
-Filmpje met Snoetje waarbij ik veel gebruik maak van videomogelijkheden: geluidseffecten, uit beeld lopen en aan de andere kant er weer in komen. Veel spelen ermee.
-Betere promo video

teken/animatie/knutselwerk
-Planeetjes 2!
-Allerlei korte verhaaltjes over de wezens op mijn planeetjes
-Grote tekening met veel verkleedde mensen en feest
-Effecten leren animeren
-Mooi kostuum voor mijn vriend voor Elfia. En ook een nieuwe voor mij
-Mooie taart maken. Met marsepein poppetjes enzo.
-Knuffelbeest van Kapitein Regenboog
-DVD maken met mijn beste werk
-Animatie van een aantal pagina's van mijn strip

*zucht*
Helaas gaan nu geldverdiendingen voor!

Mislukt boterham smeren

Zondag 23 Juni 2013
Ik heb een nieuw filmpje gemaakt!
Welke ik niet in mijn portfolio zal zetten aangezien het geen animatie is.
Vergeet vooral niet je geluid aan te zetten!

Snoetje op de basisschool

Dinsdag 11 Juni 2013
Hallo iedereen!
Ik gebruik dit blog ook af en toe voor mijn avonturen als clown, want ja, deze site gaat over mijn creatieve uitingen en daar hoort Snoetje ook bij!
Ik heb het geluk gehad dat ik vorige week maandag de opening mocht doen van de circusweek op een basisschool! Want ze vierden 40 jaar bestaan! Mijn naam stond zelfs in de krant haha! (ook eerste keer)
Het was de eerste keer dat ik voor kinderen een voorstelling mocht doen (een mislukte eerste keer met weinig publiek tel ik niet mee ).
En wat een leuke ervaring was dat! Veel kinderen die keken en ik kon ook allemaal blije gezichtjes zien! Ze lazen ook voor wat op mijn boekje stond! En na afloop wou iedereen mij een handje geven! Ik deed dat op allerlei gekke manieren en de oudere kinderen moesten daar ook om lachen. Daar doe ik het dus voor! Om zulke mooie ervaringen te krijgen!
Ik heb ook nog een foto op het internet gevonden met daarbij een hele positieve tekst:
clown-0001.jpg
Fijn dat ik nu een bijna tastbare herinnering heb!

Ik mocht later in de week een langere show doen. Helaas was dat samen met een hoop andere activiteiten, dus had ik maar weinig publiek! En dat was nou juist de voorstelling waar ik al maaaaanden aan heb gewerkt! Gelukkig bleven er genoeg kinderen de hele voorstelling kijken.
Hopelijk krijg ik ooit nog een kans! Ik heb nog zo superveel ideeen die ik wil uitvoeren! Ik zou ook zo graag nog het gefilmd terug willen zien!

Nou, tot die tijd kunnen jullie mijn interview van op tv zien! Het is niet veel bijzonders (ik heb zelf nog niet durven kijken haha!), maar voor wie het leuk vindt:

Inkleurtutorial met Blush

Maandag 27 Mei 2013
Ik heb weer een tutorial gemaakt! Want dat is leuk. Deze keer over het inkleuren met het browserprogramma "Blush".
Je kan de tutorial hier vinden!
inkleur20.png

Blije ambulance

Woensdag 15 Mei 2013
Ik had weer last van een hele grote verdrietsaanval! Zo erg dat ik dood leek te gaan van de pijn.
Toen vroeg ik me af...waarom bestaat er geen blije ambulance? Dan bel je 1414 of 707 ("hihi" en "lol" op de kop ), en dan komt er razendsnel een ambulance met een groepje leuke mensen (afhankelijk van wat voor soort persoon) en gekke spullen en komen ze je even opvrolijken!
Ik wou dat dat bestond. Heb ik soms wel echt nodig.
Ik vind dat elke stad zoiets moet hebben! En ook in vrolijke kleurtjes zodat de straat ook meteen wat vrolijker eruit ziet!
En dan heb ik gelijk een baantje wat ik leuk zou vinden en iets waarvoor ik zou willen studeren. Want mijn levensdoel is mensen opvrolijken!
Een studie blij maken, dat zou leuk zijn! En dan moet er ook clownsles bij, hihi. Waarom een speciale cliniclowns school? Niet alleen ziekenhuiskinderen moeten opgevrolijkt worden, iedereen die een tijd verdrietig en/of met pijn zit verdient dit! Sommige mensen zijn langer ongelukkig dan kinderen die een tijd in het ziekenhuis moeten zitten! (zo onder andere ikzelf)
Nou, als niemand mij gaat opvrolijken maak ik andere mensen wel vrolijk, dan word ik zelf ook wel vrolijk!

Eindelijk af!

Vrijdag 19 April 2013
Mijn animatie is eindelijk af! Geniet ervan! (je kan hem groter bekijken op Youtube)

Bijna af!

Donderdag 18 April 2013
Ik heb mijn complexe animatie bijna af! Hoera. Net alle belangrijke animaties ingekleurd. Nu ben ik bezig met de achtergrondanimaties. Het leek me altijd leuk als de achtergrond ook heel bewegelijk zou zijn! Het wordt helaas niet erg bewegelijk zoals in mijn hoofd, maar ik wil wel proberen in alle shots een stukje bewegende achtergrond te doen!

Aan het uitwerken

Vrijdag 12 April 2013
Ik heb de ruwe schetsanimatie af! Het ging best snel, aangezien het meisje het grootste deel in een bubbel zit, dus dat is lekker makkelijk. Dan hoef ik maar 3 frames te tekenen (zodat het niet statisch is, een bubbel wobbelt namelijk) en die te herhalen, verplaatsen en eventueel verkleinen.
Ik ben het nu netjes aan het uitwerken. Nouja, netjes. Ik ben toch best rommelig als ik aan het animeren ben.
Als het niet goed blijkt te passen bij de achtergronden, zal ik het alsnog heel netjes moeten uitwerken.
tekenwip.png

Alle achtergronden af!

Vrijdag 5 April 2013
Ik ben eindelijk klaar met het inkleuren van alle achtergronden en de beweging van ze!
Wat een werk was dat. Ben er weken mee bezig geweest (maar niet hard aan gewerkt, want ik heb belangrijkere dingen te doen). Het zijn er in totaal 11. En dat voor een 30 seconden animatie! Respect voor de achtergrondtekenaars van tekenfilms!
Ik heb er niet zo erg mijn best gedaan als normaal op mijn tekeningen.  Misschien doe ik dat wel bij een volgende complete animatie. Sommige had ik ter plekke moeten verzinnen omdat ik anders niet genoeg had, dus is het idee ook niet erg goed uitgewerkt en die vind ik dan ook niet erg mooi geworden. Maar dat zal ik dan doen bij een gewone tekening.
Het was ook een goede oefening voor mijn volgende strip, want daar moet ik veel fantasie-achtergronden verzinnen.

achtergronden-0002.png

Work in progress

Woensdag 27 Maart 2013
Zoals ik in mijn vorige post omschreef ben ik bezig met de achergronden voor mijn animatie.
Ik zal nu laten zien hoe ver ik ben, het leek me wel leuk om eens het proces te laten zien. Je kan nu ook het effect zien van de tekening uit de vorige post.
Er ontbreken nog 3 achtergronden, die zijn nu nog van de bewegende storyboard.
Ook had ik beter voor sommige achtergronden de laagjes op dezelfde grootte kunnen doen, zodat ik ze in After Effects als een kijkdoos achter elkaar kon zetten in 3D en dan een camera er langs laten gaan. Dan klopte het beter. Maar daar is het nu te laat voor haha.


Zoals je ziet ontbreekt er nog heel wat. Poppetjes, sommige voorgronden, en natuurlijk kleur. Ik ben momenteel bezig puur met het tekenen van de achtergronden (op papier) en de motion tween daarin. Ik gebruik hiervoor Premiere en als het veel lagen heeft After Effects. In After effects komt elk nieuw object in een nieuwe laag, dat vind ik niet zo prettig, vandaar dat ik de simpele motion tween effecten gebruik van Premiere.

Deze animatie van maar 30 seconden kost me nu al meer werk dan de animaties die ik eerder heb gemaakt in mijn eentje.
De volgende stap is het inkleuren van de achtergronden en dan importeren in TVpaint. Daar kan ik eventuele kleine stukjes bewegende voorgronden toevoegen.